Hoe creëer je op een eenvoudige manier meer sfeer en beleving in je winkel, showroom, etalage, kantoor, conferentiezaal, museum of theater? Drie oplossingen voor textielframes met LED verlichting.

Meer en meer willen mensen geëntertaind worden. En niet alleen in een bioscoop of theater. Of je nu een winkel of showroom inloopt, voor een etalage stilstaat, een museum of theater bezoekt of gewoon op kantoor zit, je wilt omarmd worden door sfeer en beleving. Er zijn meerdere mogelijkheden om dit met een beperkt budget te bereiken, zonder dat er meteen een grote verbouwing hoeft plaats te vinden. Eén daarvan wil ik graag bespreken.

Textielframe verlicht
Afgelopen 10 jaar heeft er een enorme ontwikkeling plaatsgevonden in LED verlichting en digitale druktechnieken. De mogelijkheden om visuals op heel groot formaat te presenteren zijn hierdoor veel bereikbaarder geworden. Zag je vroeger de tl’s door het bedrukte beeld schijnen, met de huidige LED technieken kun je de visual egaal uitlichten. In combinatie met een digitaal geprint textieldoek, of ook wel peesdoek genoemd, kun je een prachtige sfeer en beleving creëren.

Zo werkt een textielframe met een peesdoek

Het aluminium profiel is rondom voorzien van een gleuf. Het textieldoek is rondom voorzien van een rubber pees die in het aluminium textielframe wordt gedrukt waardoor het doek wordt opgespannen. Het doek is daardoor eenvoudig te verwisselen.

 

 

Welke uitvoeringen zijn leverbaar?

Om een goede keuze te kunnen maken voor het meest geschikte textiel frame op maat, laat ik je ik enkele uitvoeringen zien:

1. LED frames met Power LEDS. Deze uitvoering wordt het meest ingezet voor heel grote formaten met een maximale hoogte van 3.000 mm. De LEDS worden gemonteerd op de binnenzijde van het profiel. Ze zijn uitgevoerd met een lens die ervoor zorgt dat het gehele oppervlakte mooi wordt uitgelicht.

Voordelen:

 • Aluminium textielframes voor heel grote formaten: max hoogte 3.000 mm. Breedte is onbeperkt.
 • Energiezuinig
 • Frame wordt ongemonteerd geleverd en is eenvoudig op locatie in elkaar te zetten.
 • Leverbaar in enkel en dubbelzijdige uitvoeringen.

2. LED frames met gelaserde acrylaatplaat. Ultra platte LED frame. De smalste uitvoering is maar 33 mm diep. Uitgevoerd met het zogenaamde ‘edge lite’ principe:
Op een glasheldere acrylaatplaat worden puntjes gelaserd in een uniek patroon. De aan twee zijden geplaatste LED strips schijnen recht in de acrylaatplaat. Het gelaserde patroon zorgt voor een super egale lichtspreiding.


Voordelen:

 • Ultra platte aluminium textielframe met LED
 • Super egale lichtspreiding met hoge lichtopbrengst
 • Energiezuinig
 • Maximale hoogte 1.500 mm

Formaat 600×2.000 mm.

 

Presentatie cosmetica met LED frames in diverse formaten.


3. LED frames met led gemonteerd op de rugplaat.
Deze uitvoering heeft geen beperking in het formaat en zorgt voor een heel hoge lichtopbrengst. De LEDS zijn uitgevoerd met een lens die het licht verspreidt, zodat je een egaal uitgelicht bedrukte peesdoek krijgt.

Voordelen:

 • Aluminium textielframes in elk gewenst formaat. Minimale diepte 50 mm.
 • Ultra platte aluminium textielframes met LED.
 • Heel hoge lichtopbrengst en daardoor zeer geschikt voor etalages.

Een textielframe bestellen? Klik op informatie aanvragen..U krijgt een scherpe offerte opgestuurd.

 

Rugplaat met gordijnLED

 

Textielframe LED Backlight 2.800 x 1.650 mm.