Louwman Museum

Digitale zuil

Uitvoering
42 inch scherm
Touchscreen
Voorkant wit gelamineerd
Verrijdbaar
Aansturing web based

Interactivezuil Louwman museum

Voor het Louwman Museum ontwikkelde Van Raalte een unieke interactieve display. De strak vormgegeven zuil beschikt over een 42 inch touch screen en is verrijdbaar. De aankondiging van een tentoonstelling, het welkom aan een speciale bezoekersgroep, de plattegrond van het museum of de laatste campagne-uitingen: de display blijkt een uiterst flexibel informatiemedium. En bezoekers kunnen bij vertrek direct hun reviews geven en delen via social media. Managing Director Ronald Kooyman heeft gemerkt wat het oplevert: “Meer interactie zorgt voor extra beleving”.

Welke mogelijkheden biedt een interactieve zuil een museum? We legden vijf vragen voor aan Ronald Kooyman, Managing Director van het Louwman Museum in Den Haag.

Welke beleving biedt het Louwman Museum zijn bezoekers?
Het Louwman Museum in Den Haag vertelt de geschiedenis van de automobiel door ‘s werelds oudste privécollectie automobielen tentoon te stellen. De basis werd al in 1934 door de familie Louwman gelegd. Inmiddels omvat de collectie ruim tweehonderdvijftig antieke en klassieke automobielen. Door kenners wordt de collectie als een van de mooiste oldtimer collecties ter wereld beschouwd.

Waarom is er gekozen voor een interactieve zuil van Van Raalte?
Wij zochten naar een moderne oplossing om enerzijds informatie naar de museumbezoekers te zenden en anderzijds realtime informatie terug te krijgen. Een belangrijke extra wens was dat de oplossing goed opvalt en tegelijkertijd past bij de stijl van het museum. De door Van Raalte geboden interactieve zuil voldoet aan alle gewenste eisen voor zowel bezoekers als onze medewerkers. We kunnen nu in een handomdraai alle bezoekers informeren. Over een actuele tentoonstelling bijvoorbeeld of de bewegwijzering voor bepaalde zakelijke events. Het maakt het voor de bezoeker makkelijker om actie te ondernemen, zonder het aan een van onze hostesses te hoeven vragen, mochten deze bijvoorbeeld bezig zijn.

 

Wat voegt de mogelijkheid van interactie van de zuil toe aan het Louwman?
Het grootste voordeel van een interactieve digitale zuil is de mogelijkheid om niet alleen te zenden maar juist ook te ontvangen. Bij het Louwman Museum draaien wij dagelijks twee opeenvolgende campagnes. In de ochtend is de ‘welkomstcampagne’ ingesteld waarin we de bezoekers van het museum welkom heten en informeren, nieuws delen en tips geven over het museumbezoek. Denk aan aanwezige audiotour of de nieuwe interactieve game voor kids ‘Het louwman Museum Mysterie’. In de middag is de ‘review & recommendation campagne’ actief waar de interactieve zuil dienst doet als eenvoudig middel om museumbezoekers hun ervaringen realtime met ons en hun sociale netwerk te laten delen.

Wat wij ook erg fijn vinden zijn de onbegrensde digitale mogelijkheden. We kunnen beeld, tekst, video maar ook live content of webpagina’s laten zien. En dat allemaal in zeer goede beeldkwaliteit.

Wat kan de bezoeker precies doen op de digitale zuil?
De bezoekers kunnen op de digitale zuil informatie ontvangen, geven en delen. En met name de laatste twee mogelijkheden – informatie geven en delen – zijn geweldige aanvullingen op onze bestaande marketingmix. Zo kunnen bezoekers via het scherm eenvoudig een review geven die automatisch wordt toegevoegd aan onze website. Daarnaast kunnen bezoekers ook een aanbeveling doen door hun ervaring realtime te delen via social media – een zogenoemde ‘Promocial’.

Wat levert het op?
Sinds de nieuwe interactieve zuil er staat is het aantal dagelijkse reviews enorm gestegen en vergaren we als museum belangrijke aanbevelingen via social media. Wij geloven dat in reclame niets zo effectief is als een aanbeveling door een vriend of vriendin. En door de dagelijkse reviews is de potentiële bezoeker in staat om de actuele mening van anderen over ons te lezen. Tegelijkertijd zitten wij als museum nog dichter op de kwaliteitsbewaking en spelen we snel in op de positieve aspecten waar bezoekers ons over informeren. Last but not least: de digitale zuil ziet er stijlvol uit, is te verplaatsen en hij valt op, wat belangrijk was bij de keuze voor deze oplossing.